bel

bel

bel

Jan Hendrik Boot

Jan Hendrik Boot, geboren te Lent in 1877 en overleden in 1935 te Utrecht. Schilder en tekenaar van stadsgezichten en landschappen. J.H.Boot was onder andere leraar van Cor Vrendenburg.

Jan_Hendrik_Boot

Aquarel van bosgezicht
Afbeelding met lijst 50 x 65cm


IX-p Jan Hendrik Boot is geboren op donderdag 31-05-1877 in Elst, zoon van Bastiaan Cornelis Moerkerk Boot en Helena Viervant. Bij de geboorte van Jan Hendrik: geboren te Lent?. Jan Hendrik is overleden op donderdag 27-06-1935 in Utrecht, 58 jaar oud. Beroep: leraar M.O. Tekenen. Jan Hendrik trouwde, 27 jaar oud, op donderdag 29-12-1904 in Utrecht [bron: akte 745] met Alberdina Hendrika Wilhelmina Spruijt, 26 jaar oud. Alberdina Hendrika Wilhelmina is geboren op donderdag 30-05-1878 in Leeuwarden. Alberdina Hendrika Wilhelmina is overleden op zaterdag 01-07-1939 in Utrecht, 61 jaar oud. Notitie bij Alberdina Hendrika Wilhelmina: dochter van Jan Jacob Spruijt en Fietje van der Weij.
Kinderen van Jan Hendrik en Alberdina Hendrika Wilhelmina:

1 Anny Titia Albertina Boot (privé). Anny Titia Albertina trouwde met Adelbert Franz Xaver Micholitsch (privé).
2 Henriette Albertine Boot (privé). Henriette Albertine:
(1) trouwde, 26 jaar oud, op zaterdag 30-09-1939 in Maartensdijk met Ernest Alfred Henri Philip Willem Frijda, 30 jaar oud. Ernest Alfred Henri Philip Willem is geboren op vrijdag 19-02-1909 in Arnhem. Ernest Alfred Henri Philip Willem is overleden op maandag 06-03-1944 in Auschwitz, Polen, 35 jaar oud. Van het overlijden is aangifte gedaan op zaterdag 08-11-1947 [bron: akte 268 Wassenaar]. Notitie bij Ernest Alfred Henri Philip Willem: zoon van Willem Michael Frijda en Paula Anschel. Beroep: leraar M.O.
(2) trouwde met Bernardus Antonius Horikx (privé).

Klik hier voor meer gegevens over de afstamming van Jan Hendrik Boot.

 

stuurlinks stuurrechts

 

.

Prof. dr W.A. Boot

Arnoud_Boot.1

18-01-2008: Arnoud Boot, financieel expert, op tv met commentaar op het Amerikaanse besluit om de economie een injectie te geven.

© Foto: Herman Boot.


Arnoud_W.A._Boot

Prof. dr. Arnoud W. A. Boot


Logo_Universiteit_Amsterdam

Universiteit van Amsterdam, Faculteit van Economie en Bedrijfskunde

Datum: 05-11-2007

Arnoud Boot is hoogleraar Financiering en Financiele Markten en directeur van het Amsterdam Center for Law & Economics (ACLE) aan de Universiteit van Amsterdam . Hij is plaatsvervangend Kroonlid van de Sociaal Economische Raad (SER) en Lid van de Bankraad van De Nederlandse Bank (DNB). Hij is ook adviseur van de Riksbank (Centrale Bank van Zweden) en Research Fellow van het Centre for Economic Policy Research (CEPR) in Londen en het Davidson Instituut van de Universiteit van Michigan. Voorheen was hij verbonden aan de faculteit van de J.L. Kellogg Graduate School of Management van de Northwestern Universiteit in Chicago en tijdens 2000-2001 was hij partner bij de Finance and Strategy Practice bij McKinsey & Co.

Naast zijn wetenschappelijk werk is professor Boot actief als spreker, adviseur en commissaris. Zo heeft hij de afgelopen jaren geadviseerd over corporate governance- en eigendomsvraagstukken, de publiek/private afbakening, mededingingsvraagstukken, de financiële structuur van ondernemingen, wet- en regelgeving voor de financiële sector, pensioenvraagstukken, en over strategische vraagstukken betreffende de positionering van financiële instellingen. Voor deze vraagstukken heeft hij ook het Amsterdam Center for Corporate Finance opgericht, een `denktank` met als doel de interactie tussen theorie en praktijk te bevorderen.

Professor Boot heeft verschillende verbintenissen met buitenlandse universiteiten. Zo was hij "Bertil Danielsson Visiting Professor" aan de Stockholm School of Economics in Zweden, en Olin Fellow aan de Cornell University in de Verenigde Staten. Momenteel is hij Research Fellow van het Centre for Economic Policy Research (CEPR) in Londen en van het Davidson Institute van de University of Michigan. Hij doceert in verscheidene MBA- en Executive Education-programma`s. Hij is redacteur van verschillende internationale tijdschriften, en publiceert in prominente academische tijdschriften, zoals de Journal of Finance, American Economic Review, Economic Journal en de International Economic Review.


Arnoud_W.A._Boot.3

7e van rechts: A.W.A. Boot

Bron: www.acle.nl

Copyright Universiteit van Amsterdam 2004 - All rights reserved

Met dank aan prof. dr. Arnoud W.A. Boot voor zijn toestemming en medewerking.

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Arnoud_W.A._Boot.4

Amsterdam Center for Law & Economics

The Amsterdam Center for Law & Economics (ACLE) is a joint initiative of the economics and law faculties of the Universiteit van Amsterdam. The objective of the ACLE is to promote high-quality research in the fields at the interface of law and economics. Located in the heart of Amsterdam`s old city, the ACLE presently associates around twenty scholars in law and economics, ranging from full professors to PhD students.
The ACLE is directed by Arnoud Boot. Co- directors are Giuseppe Dari-Mattiacci and Maarten Pieter Schinkel.

Three main focus areas

The Center`s main research programs are:

  • Foundations of Law & Economics
  • Competition & Regulation
  • Corporate Governance & Law

 Law & Economics Journals

Law & Economics is by nature an interdisciplinary subject and hence research papers in Law & Economics can be published in a vast array of journals in economics and law and in few specialized Law & Economics journals. An absolute measurement of the quality of these journals is impossible due to the heterogeneity of the subject matters, the criteria for publications and the organization of editorial boards. The information below is meant to provide some guidelines on where Law & Economics papers are usually published and on the quality of journals within each field.


Logo_NRC_Handelsblad

artikel_NRC


Arnoud_Boot.5

Bron: Programmaboekje Rostra Congres 12-12-2006
Economische Faculteitsvereniging Universiteit van Amsterdam


stuurlinks stuurrechts

.