bel

bel

bel

Jacobus Christoffel Boot

 

De stichting heeft weer een klein aandenken van het bloembollenbedrijf J.C.Boot kunnen bemachtigen. Een sleutelhanger met de afbeelding van een klein mannetje met een kruiwagen vol bloemen.


Soms kom je een verrassing tegen tijdens de `grote schoonmaak`. Dit overkomt Ike van der Lubbe toen hij achter het rolluik van een secretaire onderstaande jubileumaanbieding uit 1961 van bloembollenbedrijf J.C. Boot vindt. Deze kaarten zijn destijds door heel Nederland verspreid. Waarschijnlijk is deze kwekerij een van de eerste postorderbedrijven voor bloembollen en planten in Nederland geweest. Ike heeft deze kaart als curiosa aan de Stichting geschonken. Waarvoor hartelijk dank.

Jacobus Christoffel Boot.09

 

Jacobus Christoffel Boot.10

 


 

Jacobus_Christoffel_Boot

De bollenschuur van de Fa. J.C. Boot aan de Leidsestraat 140-142 in Hillegom

 Foto: Marca Bultink
voor het Project Behoud en Herbestemming Bollenerfgoed
www.bollenschuren.nl
Met hartelijke dank voor de spontane toezending.


Jacobus_Christoffel_Boot.02


Het bloembollenbedrijf Fa. J.C. Boot heeft ook een boekje uitgegeven onder de titel `De verzorging van bloemen en planten`.

Jacobus_Christoffel_Boot.03

Omschrijving: van BOL en KNOL en nog veel meer. Handleiding voor het kweken van bol- en knolgewassen, vaste planten, klimplanten, heesters en rozen, eenjarige en tweejarige planten, klein fruit, kamerplanten, aanleg en onderhoud gazon. 92 pagina`s tekst en zwart-wit foto`s.
Door: A.C. Muller-Idzerda
Uitgave: Fa J.C. Boot, Hillegom


02-04-2008

De stichting wist weer een klein aandenken van J.C. Boot uit Hillegom te bemachtigen. Boven het wapen van de gemeente Hillegom, onder in de schep een mannetje met kruiwagen vol bloemen. Wie kan ons meer vertellen over dit bloembollenbedrijf?

Deze vraag is intussen beantwoord zoals hierboven te lezen na reacties van Marja Boot en Patricia Boot, waarvoor hartelijk dank voor hun medewerking.

 

Jacobus_Christoffel_Boot.04

lepeltje

detail

Jacobus_Christoffel_Boot.05

detail

Jacobus_Christoffel_Boot.06

 12-09-2007

De stichting heeft de hand weten te leggen op onderstaande attributen van de firma J.C. Boot.
Waarschijnlijk was dat een bollenbedrijf in Lisse of Hillegom. Wie kan ons meer vertellen over het bedrijf van J.C. Boot?

Jacobus_Christoffel_Boot.07

suikerschep


Jacobus_Christoffel_Boot.08

speldje


Van Marja Boot en Patricia Boot kregen wij informatie over het nageslacht van Jaconus Christoffel Boot. Waarvoor hartelijk dank.

Nageslacht van Jacobus Christoffel (Jaap) Boot

I Jacobus Christoffel (Jaap) Boot is geboren op maandag 14-03-1921 in Hillegom. Jaap is overleden op zaterdag 06-01-1996 in Hillegom, 74 jaar oud. Hij is begraven te Hillegom. Beroep: eigenaar van het bloembollenbedrijf Fa. J.C. Boot aan de Leidsestraat in Hillegom (begonnen in een kleine groene bollenschuur (dat pand bestaat nog steeds), later een pand erbij gekocht, gaf lepeltjes en speldjes cadeau). Jaap trouwde, 29 jaar oud, op donderdag 15-06-1950 in Haarlem met Huiberdina Anna (Dinie) Spanjaard, 24 jaar oud. Huiberdina Anna is geboren op zondag 10-01-1926 in Haarlem. Dinie is overleden op maandag 04-07-1988 in Amsterdam, 62 jaar oud. Zij is begraven te Hillegom.
Kinderen van Jaap en Dinie:

1 Maria Antonia (Marja) Boot (privé). Marja trouwde met Henricus Petrus Joannes Egberts (privé).
2 Jacobus Christophorus Petrus (Jack) Boot (privé). Jack trouwde met Marja van der Klugt (privé).
Index (6 personen)

 

Achternaam

Voornamen

Geboren

Gedoopt

Overleden

Relatie(s)

Boot

Jacobus Christoffel

14-03-1921

 

06-01-1996

Nummer I

Boot

Jacobus Christophorus Petrus

(privé)

 

 

 

Boot

Maria Antonia

(privé)

 

 

 

Egberts

Henricus Petrus Joannes

(privé)

 

 

 

van der Klugt

Marja

(privé)

 

 

 

Spanjaard

Huiberdina Anna

10-01-1926

 

04-07-1988

[Partner van I]

 

logoaldfaer  Gegenereerd met Aldfaer versie 3.3.2 op 03-10-2009 20:10

Privé: van de met (privé) gemerkte personen worden niet alle gegevens weergegeven in verband met bescherming van persoonsgegevens. 

stuurlinks

stuurrechts

.