bel

bel

bel

In memoriam Laurens A. Boots

Een veelzijdig iemand, voor ingewijden Loek, die zijn leven lang bezig is geweest met zijn naam Boots. Zeer geïnteresseerd was hij in zijn geboorteomgeving en als een ware historicus verzamelde hij allerlei zaken uit het verleden. Genealogie was zijn grote hobby. Onvoorstelbaar hoeveel uren hij hiermee is beziggeweest. Zijn familie droeg zijn achtergebleven materiaal van vele jaren over aan de Stichting Verenigde Booten, waarmee hij de laatste jaren stevig emailverkeer had. Tot enkele dagen voor zijn dood.

Hij was net geopereerd aan zijn halsslagader wegens een vernauwing daar. Hij deed het luchtig af: "Ach, twintig procent haalt het niet". Hij haalde het wel en schreef enkele dagen na zijn operatie met een snede in zijn hals van acht centimeter: "Als ze me vragen wat heb je met je hals gedaan, dan zeg ik, ach, een foutje met het scheren". Dit was zijn laatste mail naar ons, toen werd het stil.

Laurens, alias Loek, is door zijn broer Bert gevonden achter zijn computer, te laat. Laurens is de weg opgegaan die hij jarenlang probeerde te vinden. De weg van vele Bootsen en Boot(h)en die hem voorgingen en waarnaar hij zo naarstig zocht. Een zeer veelzijdig mens ging heen. Dat Laurens ruste in vrede.

Laurens A. Boots.03
Omstreeks 1948?

Laurens A. Boots.04

Omstreeks 1958

Laurens A. Boots.02

Omstreeks 1975

 

Lees hier de hoofdstukken van Laurens over zijn onderzoek naar de herkomst van de naam Boots.


 

Laurens A. Boots.01

 

 

 


Persoonskaart van Laurens Antonius (Loek) Boots 

 

Laurens Antonius (Loek) Boots is geboren op dinsdag 26-06-1928 in Amsterdam, zoon van Anthonius Theodorus Boots en Barbara Jacoba Hoogerwoord. Loek is overleden op vrijdag 14-12-2012 in Purmerend, 84 jaar oud. Hij is gecremeerd op donderdag 20-12-2012 in Purmerend [bron: kaart]. Adres: Amsterdam, Engeland, Indonesië, Egypte, Canada, U.S.A., Purmerend.

Klik hier voor het parenteel Boots. 

 

stuurlinks stuurrechts

 

 

 

.