bel

bel

bel

Izaäk Boot

Dr. Izaäk Boot is geboren op 18 september 1930 in Kortgene. Heeft theologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Is gepromoveerd in 1971 op een proefschrift over allegorische lezingen van Het Hooglied.

Van 1961 tot 1973 was hij predikant in de gemeente Wijngaarden. Van 1973 tot 1977 predikant in Nijkerkerveen. Van 1977 tot zijn emeritaat in 1992 was hij predikant van de gemeente in Boven-Hardinxveld.

Oude preken van Izaäk Boot zijn terug te luisteren op de website: www.hetkoninkrijkderhemelen.nl

Izaäk Boot is overleden op 01 februari 2000 en ligt begraven op de Oude Algemene Begraafplaats in Wijngaarden.


Bron:www.online-begraafplaatsen.nl

 

Er is een biografie over dr. Izaäk Boot geschreven door drs. C.Hoogendoorn. Onderstaand artikel uit RD van 4 maart 2021.

 

Dr. Izaäk Boot, prediker van het koninkrijk der hemelen

Huib de Vries

4 maart 2021 18:42

Hij was zeer geleerd en met zijn inzet voor dierenwelzijn zijn tijd ver vooruit. Toch publiceerde dr. Izaäk Boot nauwelijks. Bijna al zijn tijd besteedde hij aan zijn preken. „In prediking had hij zijn gelijke niet.”

foto uit familiearchief Boot

Het was een schoondochter die Cees Hoogendoorn ertoe aanspoorde opnieuw een biografie te gaan schrijven, nadat hij eerder het leven van de bekende legerpredikant ds. J. J. Poort vastlegde. Het advies liet hem niet los. „Door een auto-immuunziekte zijn mijn fysieke mogelijkheden beperkt, maar mentaal voel ik me nog fit.”

Een aantal personen liet hij de revue passeren. Het werd uiteindelijk dr. Izaäk Boot. „Van hem heb ik in de loop der jaren vele honderden preken op cassettebandjes verzameld en na digitalisering beluisterd. Zowel inhoudelijk als in voordracht had Boot iets unieks. Dat had hij gemeen met Poort. Als persoon waren ze onvergelijkbaar. Poort timmerde behoorlijk aan de weg; Boot was een studeerkamergeleerde die, afgezien van zijn dissertatie over het Hooglied, nauwelijks publiceerde.”

lees hier het hele artikel
https://www.rd.nl/artikel/916934-dr-izaak-boot-prediker-van-het-koninkrijk-der-hemelen

Bron: RD 4 maart 2021

 

stuurlinks stuurrechts