bel

bel

bel

In memoriam Cornelis (Cor) van den Hooven

 (1944 – 2013) 

 Cor van den Hooven.02

Op 26 december 1944 is er vreugde in het huis van vader Van den Hooven en moeder Boot in Naaldwijk. Maar ook zorgen om een oorlog die nog niet is uitgewoed. Cor groeide op, toonde zich een goede leerling op de HBS en ging zich bijzonder interesseren voor de personen in zijn familie die overleden waren. Waar kwamen zij vandaan, wat deden ze, wanneer werden ze geboren wanneer en waar trouwden en overleden ze, kregen zij ook kinderen enz. Cor zocht en vond antwoorden op heel veel van deze vragen.

Genealogie was de grote hobby van Cor en het liefst had hij er zijn beroep van gemaakt. Alle informatie hield hij niet voor zichzelf, maar deelde dit op zijn website www.hoovenweb.nl (inmiddels uit de lucht) en ook was hij in 2006 medeoprichter van de Stichting Verenigde Booten. Zijn Zeeuwse moedersnaam Boot boeide hem.

Een aantal jaren was Cor penningmeester, webredacteur en later adviseur van de Stichting Verenigde Booten. Achter de schermen deed hij letterlijk en figuurlijk in alle stilte zijn werk, zijn monnikenwerk! Tienduizenden voorouders en aanverwanten gaf hij een plaatsje in een parenteel of kwartierstaat zodat een herinnering kon blijven. Al zijn deskundigheid gaan wij erg missen. En bovenal zullen wij Cor missen, zijn persoonlijkheid, zijn droge humor. Een man van weinig woorden, meer een denker.

Met grote zorg zagen wij de afgelopen maanden zijn gezondheid stukje bij beetje achteruitgaan. Behandeling na behandeling, het mocht niet baten. Zijn ziekte sloopte hem stukje bij beetje, hij vocht dapper terug maar verloor de strijd. Op 5 juli 2013 is Cor in zijn vertrouwde omgeving in Apeldoorn overleden.

Een goed mens ging van ons heen. Bij ons laat Cor een leeg gevoel achter, maar wat blijft zijn de sporen van zijn werk en die zullen wij nog heel vaak tegenkomen.

Cor ……

Vaarwel

 

stuurlinks stuurrechts