bel

bel

bel

Vleesboerderij Boot


Vleesboerderij Boot Nederlands kampioen

Vleesboerderij Boot is 10 maart 2018 Nederlands kampioen geworden bij de Internationale Slagersvakwedstrijden van de Confrérie des Chevaliers met 10 gouden medailles voor de volgende producten: Zeeuws stoofvlees / saté grillworst / kip barbecue worst / runder rookvlees / slagers leverworst / boeren leverworst / rauwe ham / droge worst / gehakstaaf / Zeeuws spek.

Vleesboerderij Boot 03met dank aan de Booten van de Vleesboerderij

Grote brand bij Vleesboerderij Boot

Op 5 augustus 2012 heeft een grote brand een grote schuur op het terrein van Vleesboerderij Boot volledig in de as gelegd. Debrand aan de Kievitsweg werd rond 06:40 uur ontdekt door de bewoners die zich in het huis aangrenzend aan de schuur bevonden. Zij belden de brandweer en die schaalde meteen op naar middelbrand. Binnen tien minuten werd het sein grote brand gegeven en uiteindelijk werd een groot aantal brandweervoertuigen opgeroepen om de brand te bestrijden.

De brand woedde ook in een deel van de schuur die was voorzien van een rieten kap. Het andere deel van het dak van de schuur was bedekt met dakpannen. Al snel was de brand uitslaand en de brandweer moest dan ook haar uiterste best doen om het vuur niet te laten overslaan naar de woning.

De schuur brandde vrijwel volledig uit. Een deel van de schuur stortte bovendien in en ook de dakconstructie raakte zwaar beschadigd. Er raakte gelukkig niemand gewond. De bewoners konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen.

Klik hier voor meer informatie over de brand.


25-08-2010

Auto`s rijden af en aan, een tiental staan geparkeerd op het erf op van Han en Jacomien Boot. Dan zie je zo, dit is geen gewone boerderij. Hier wordt slachtvee gefokt van hoge kwaliteit. Alles ziet er perfect uit, hier kun je van de vloer eten en dat doen de dieren dan ook. Van jongvee tot dieren van rond de 1000 kg.
Na de slacht elders worden de dieren in eigen slagerij verwerkt en verpakt tot consumenten porties en dan ook nog verkocht op de eigen vlees/slagerij-boerderij.

De zoon van Han en Jacomien, Pieter, toont vol trots de ongeveer 160 mooie dieren in de stallen. De clientèle bestaat voornamelijk uit kritische consumenten die willen weten welk vlees ze in de kuip hebben en dat kunnen ze hier met eigen ogen zien. Zoon Harry weet dat er nog een heleboel werk in de winkel is.
Zie ook: http://www.vleesboerderijboot.nl/


 

Vleesboerderij_Boot


Vleesboerderij_Boot.2


Vleesboerderij_Boot.3


 Vleesboerderij_Boot.4


Vleesboerderij_Boot.5


Vleesboerderij_Boot.6


Vleesboerderij_Boot.7

 


 

Vleesboerderij_Boot.8

 


 

Vleesboerderij_Boot.9


Vleesboerderij_Boot.10 

 


De boerderij achter de vleesboerderij aan de Kievitsweg is van twee gebroeders S. en J. Boot, neven van Han Boot.

 


Vleesboerderij_Boot.11


Vleesboerderij_Boot.12

© Foto`s: Herman Boot.


Johannes Pieter (Han) Boot is geboren op dinsdag 13-01-1948 in Duivendijke, zoon van Gerardus Boot en Tona Pieternella van der Wekken. Woonplaats: Kerkwerve. Beroep: eigenaar boerderij, veefokbedrijf en slagerij: Vleesboerderij Boot. De boerderij werd op 02-02-1939 gekocht door vader Gerardus Boot.
Johannes Pieter trouwde, 29 jaar oud, op woensdag 14-09-1977 in Mijnsheerenland met C.J. (Jacomien) Kappetein, 19 jaar oud. C.J. is geboren op woensdag 13-11-1957 in Hoogvliet.
Kinderen van Johannes Pieter en Jacomien:

1 Gerardus (Harry) Boot, geboren op maandag 18-12-1978 in Kerkwerve.
2 Johannes (Johan) Boot, geboren op vrijdag 14-11-1980 in Kerkwerve.
3 Pieter Boot, geboren op maandag 14-06-1982 in Kerkwerve. 

 


Op zaterdag 16 mei 2009 werd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het bestuur van de Stichting met donateurs ook een bezoek gebracht aan Vleesboerderij Boot. Han Boot gaf enthousiast uitleg over de geschiedenis van het bedrijf en liet het `productieproces` in omgekeerde volgorde zien: van verpakt gereed product tot de kalfjes in de stal.
Namens alle aanwezigen bedanken wij Han Boot hierbij nogmaals hartelijk voor zijn gastvrijheid. 

 

Vleesboerderij_Boot.13


 

 Vleesboerderij_Boot.14

stuurlinks stuurrechts

 

 

 

 

 

.