bel

bel

bel

Els Boot

 

Mevrouw E. Boot nieuwe burgemeester gemeente Giessenlanden

Els_Boot  

Datum nieuwsfeit: 30-01-2004
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Burgemeestersbenoeming gemeente Giessenlanden

Mevrouw E. Boot wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Giessenlanden. De benoeming gaat in op 1 maart a.s..

Mevrouw Boot (48 jaar) is lid van de PvdA. Zij is voormalig voorzitter van de deelgemeente Prins Alexander te Rotterdam en voormalig interim-voorzitter PvdA Rotterdam en lid van het Politiek Forum. Mevrouw Boot volgt de heer C. Bakker (CDA) op die met ingang van 1 maart 2004 met pensioen gaat.


Burgemeester Els Boot verschilt van mening met minister Gerd Leers over het uitzetten van een Afghaanse man van wie het gezin wel een verblijfsvergunning heeft. Op 3 april 2012 gaf zij uitleg over haar standpunt in het programma Pauw en Witteman. Zie ook bij nieuws maart en april 2012.

Els_Boot.4


Fokveedag

Hoornaar, zaterdag 19 april 2007


Fokveedag.2

Prominente plek voor `de vader van de Fokveedag`.


Op zaterdag 19 april 2007 opent burgemeester Boot het Dirk IV-plein in Hoornaar. De Fokveedag Boerenlandfeest, de Ondernemersvereniging Hoornaar en de gemeente Giessenlanden hebben dit moment aangegrepen om van de opening een bijzonder evenement te maken. Die dag worden dan ook tal van activiteiten georganiseerd. Een belangrijk onderdeel in het programma is het verplaatsen van het bronzen beeld van de legendarisch Dirk IV naar het gelijknamige nieuwe dorpsplein. Het beeld van Dirk IV is gemaakt door wijlen Marcus Ravenswaaij uit Hoogblokland. Dirk IV wordt in het boek Naar de Fokveedag de `vader van de Fokveedag` genoemd.

De gemeente heeft besloten eerder het dorpsplein naar Dirk IV te vernoemen vanwege de bijzondere betekenis van het dier voor Hoornaar. Dirk IV werd in 1911 aangekocht door de Hoornaarse fokvereniging Verbetering Zij Ons Doel (VZOD) en bleek een zeer goede investering. Zo zorgde het dier voor veel nakomelingen, die veelvuldig prijzen in de wacht sleepten. Hierdoor werd Hoornaar bekend in fokkerswereld in binnen- en buitenland. In 1981 kreeg Dirk IV een bronzen evenbeeld dat werd geplaatst voor het voormalige Gemeenschapshuis. Op 19 april wordt het beeld op feestelijke wijze verhuisd en krijgt het een prominente plek op het Dirk IV-plein.

Programma

De opening van het Dirk IV-plein bestaat op zaterdag 19 april uit twee onderdelen. In de ochtend vindt het officiële programma plaats. In de middag organiseert de Ondernemersvereniging Hoornaar diverse feestelijke activiteiten op het dorpsplein. Daarnaast is tijdens deze dag ook de brede school op het Dirk IV-plein geopend. Geïnteresseerden zijn dan in gelegenheid om de nieuwe school te bekijken.

10:30 uur: Boerenkapel De Volherrie uit Noordeloos vertrekt vanaf hetDirk IV-plein naar de huidige standplaats van Dirk IV bij het voormalige dorpshuis.
10:50 uur: Dirk IV wordt op feestelijke wijze vervoerd naar het nieuwe dorpsplein
11:00 uur: Aankomst op het Dirk IV-plein en vervolgens plaatsing van het beeld op de sokkel
11:10 uur: Toespraak burgemeester Els Boot
11:20 uur: Toespraak voorzitter Fokveedag Boerenlandfeest Jan de Groot
11:30 uur: Toespraak voorzitter ondernemersvereniging Arie de Leeuw.
11:40 uur: Start feestprogramma op Dirk IV-plein.

Centrumontwikkeling Hoornaar

Het Dirk IV-plein maakt deel uit van het project `centrumontwikkeling Hoornaar`. Andere deelprojecten zijn het nieuwe dorpshuis `Het Bruisend Hart' , de brede school en nieuwe woningen aan de Dorpsweg.


Fokveedag.3


Fokveedag.4


Fokveedag.5


Fokveedag.6


Fokveedag.7


Fokveedag.8


Fokveedag.9


Fokveedag.10


Fokveedag.11

Foto`s van dit festijn gemaakt door Hans Roest.

Bron: http://www.fokveedag.nl/


Klik hier voor de kwartierstaat van burgemeester Els Boot.

Met hartelijke dank aan burgemeester Els Boot voor haar instemming tot het plaatsen van deze informatie op deze website. 

stuurlinks stuurrechts

.