bel

bel

bel

Jos en Petra Boot

 

Februari 2016 Jos Boot en zijn vrouw Petra stoppen met het bedrijf, omdat de vergunning voor de exploitatie afloopt en Texaco geen aanvraag heeft ingediend voor verlenging. Jos blijft dichtbij de plek waar hij jarenlang benzine en andere artikelen heeft verkocht: hij wordt namelijk plaatsvervangend havenmeester. De Stichting Verenigde Booten wenst hem veel succes toe in zijn nieuwe baan.

Lees ook het artikel in de PZC.

 

Jos_en_Petra_Boot

Jos en Petra Boot komen oorspronkelijk van Schouwen-Duiveland. De agrarische sector was niet besteed aan Jos, hij dacht beter te boeren in benzine en aanverwante artikelen. De vrij kleine pomp heeft toch iets van een mini buurtsuper: bloemen, sigaretten, snoep, houtskool, kranten, ijsjes, teveel om op te noemen. Op de foto heeft Petra zojuist een klant geholpen.


Jos_en_Petra_Boot.2

Op deze historische plaats staat de pomp aan de haven in het centrum van Middelburg. Eens de belangrijkste handelsstad van Nederland. Op de achtergrond het vroegere kantoor van de Zeeuwse Vereenigde Oost-Indische Compagnie, de Z.V.O.C. Nu appartementengebouw. Links van de pompen de oude ijzeren handbediende kraan.


Jos_en_Petra_Boot.3

Tussen de masten van jachten in de jachthaven van Middelburg, absoluut geen saaie plek.


Jos_en_Petra_Boot.4

Weerspiegeld in het glas de naoorlogse gevels speels van opzet. Dit gedeelte is zwaar gebombardeerd in het begin van de Tweede Wereldoorlog. Na Rotterdam was Middelburg aan de beurt, dit is bij velen onbekend. De schade was enorm. Prachtige monumentale gebouwen waaronder het Oost-Indische huis werden vernietigd.


Jos_en_Petra_Boot.5

En of de ramen gelapt zijn.


Jos_en_Petra_Boot.6

Hoe je hier ook draait of keert, allemaal bootjes.


 

Jos_en_Petra_Boot.7

Midden voor de gedenknaald aan de Rouaansekaai, bekend van de wijnhandel met Frankrijk.

© Foto`s: Herman Boot.

stuurlinks stuurrechts

.