bel

bel

bel

Gevraagd

Op deze pagina kunnen wensen en oproepen over de naam Boot, varianten daarop en aanverwanten ervan geplaatst worden. Weet u het antwoord op een geplaatste oproep? Mail ons dan.  


Oproep 14: Booten gezocht

Geachte bezoeker,

Wij zijn  opzoek naar u!

Als u een Boot bent en steeds opzoek naar voorouders, aanverwanten en de historie ervan. Dan past u misschien bij ons. Zowel het zoeken in archieven als het speurwerk op internet is ons niet vreemd.

Wij van de Stichting Verenigde Booten willen niet blijven steken in het verleden maar wij richten ook onze blik op de toekomst. Daarom hebben wij u nodig om deze leuke hobby te laten leven.

Meer informatie via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Oproep 13: Graftombe Cornelis De Booth

Mevrouw Pleun Meerkerk zet zich in voor de verplaatsing van het orgel in de kerk van Giessenburg. Dit orgel is ooit direct voor het grafmonument van Cornelis de Booth geplaatst. Bijzonder jammer en ongepast in deze omgeving, daar immers de bijzonder fraaie rouwborden in deze kerk ook getuigen van een stuk historie betreffende de familie De Booth en later de aanverwanten en erfgenamen ‘D Ablaing. Klik hier voor meer informatie over de rouwborden.  

Mevrouw Meerkerk verzoekt ons onderstaande oproep te plaatsen op onze website:

Geachte familie De Booth,

In Giessenburg, vroeger Giessen-Nieuwkerk geheten, staat in de Hervormde kerk de graftombe van Cornelis de Booth, overleden in 1718. Voor deze graftombe is rond 1971 een nieuw kerkorgel gebouwd, waardoor de graftombe niet meer te zien is. Ik onderzoek de mogelijkheid het kerkorgel omhoog te brengen, waardoor de graftombe weer zichtbaar wordt. Graag kom ik in contact met nazaten uit het geslacht De Booth, welke behulpzaam willen zijn om het monument weer in het zicht te brengen.

Wij zien graag uw reactie tegemoet via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Met vriendelijke groet,

Pleun Meerkerk

Oproep 17.2

Huidige situatie orgel

Oproep 17.1

Nieuw te creëren situatie orgel

Orgel Hervormde Kerk in Giessenburg met daarachter het grafmonument van Cornelis de Booth 

 


Oproep 12.

Door Brain Boothe uit de UK zijn wij opmerkzaam gemaakt op het volgende in parenteel Adam de Boothes:

Vraag: You show that Richard Booth was born in 1607 in England and that he was the first to come to Stratford, Fairfeild, CT in the US. You also show that his son and grandsons are all born in Stratford, Fairfeild, CT in the US. But then you show George Booth was born in 1737 in Sandwich, Kent, England. How can it be that George Booth is born in England yet his father, grandfather, great grandfather, etc., are all born in Stratford, Fairfeild, CT in the US?

Suggestie: mogelijk is George door zijn familie vanuit Engeland naar familie in de US gestuurd. Dan zouden Stephen Booth en Esther Osborne niet zijn biologische ouders zijn.

Weet u het antwoord op deze vraag?

Stuur ons een bericht.


t e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zieStuurStuur ons een bericht.Oproep 11.

Van de Stichting Monet in Zaandam ontvingen wij de vraag of wij informatie hebben over de relatie tussen Claude Monet (de beroemde Franse schilder) en kapitein Willem Boot van de raderboot `de Prins van Oranje`. Deze had een een lijndienst tussen Amsterdam en Zaandam. Volgens mondelinge overlevering en geruchten zou Monet een schilderij gemaakt hebben van Willem Boot. Willem komt voor in de parenteel van Jan Boot (Noord-Holland / Oostzaandam).

Claude Monet (Parijs, 14 november 1840 – Giverny, 5 december 1926) bracht in 1871 vier maanden in Zaandam door. Het was een belangrijke periode in zijn ontwikkeling als schilder. Tussen 2 juni en 8 oktober maakte hij vijfentwintig Zaanse schilderijen.

Wie kan antwoord geven op één of meer van onderstaande vragen:

1.  Klopt het dat Willem Boot (1831-1899) kapitein was van het genoemde schip? 

2.  Zijn er (meer) foto`s bekend van Willem Boot en van de raderboot uit 1854?

3.  Is er meer informatie over Willem Boot? Het lijkt een markante persoon te zijn geweest, bekend bij vele Zaandammers en anderen
     die regelmatig van de veerdienst gebruik maakten (in die tijd de enige verbinding tussen Amsterdam en Zaandam).

4.  Is er meer bekend over de vriendschap tussen Monet en de familie Boot?

5.  Is er meer informatie over de `legende` dat Monet een portret heeft geschilderd van Willem Boot?

6.  Zijn er nog personen in leven die zich kunnen rekenen tot het nageslacht van Willem Boot?

Stuur ons een bericht.


 Oproep 10.

Boodts, Land van Waas

De familienaam Boodts verschijnt in het Land van Waas al zeer vroeg. Te Sinaai staat hij als Bods vermeld in 1295 en als Boeds omstreeks 1330. Later schrijven ze nog de Boot en de Boodt, Boet, Boets en Boots. Uiteindelijk werd het Boodts.

Zeer waarschijnlijk is de familienaam afgeleid van de Germaanse persoonsnaam Bodo. In 1224 staan te Rupelmonde een Boidin Bode en een Fromond Bode vermeld. De persoonsnaam Bodo houdt verband met `gebieden`.

De familienaam kan ook oorspronkelijk een bijnaam zijn geweest van iemand die iets te maken had met een boot, een vaartuig, iemand die boten vervaardigde of met een boot voer (zie Annalen van Waas, deel 60, p. 225 en 311).

Het fragment genealogie dat volgt betreft de Boodtsen die op Rupelmonde, Temse en Bazel leefden. Een paar van hen weken uit naar Kieldrecht.

Wij willen graag in contact komen met de opsteller/opstelster van het overzicht.

Stuur ons een bericht

 


 

 Oproep 9.

We zijn op zoek naar alle straten, lanen, pleinen, plantsoenen, steegjes en wegjes die de naam van een Boot(h) dragen of gedragen hebben. Weet u zo`n locatie? Wie kan en wil ons deze melden?
We zouden nog meer verheugd zijn wanneer u een foto van het naambordje en de straat of locatie kunt opsturen. Als u ook nog achtergrondinformatie heeft over de betrokken Boot(h) dan zal uw informatie zeker op onze website geplaatst worden met vermelding van u als informant. Alvast bedankt.

Stuur ons een bericht.


Oproep 8.

WIL DE SCHRIJVER VAN HET WEBBERICHT 27-04-2012 MET E-MAIL    This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. OPNIEUW CONTACT OPNEMEN. VERKEERD EMAILADRES?

Oproep_10

Wij ontvingen deze afbeelding van een grafsteen op het kerkhof te Baarlo, gemeente Maasbree, Limburg. In de rechterkolom staat een wapen met een springend hert en eronder `Bootz`. Is er een relatie met de Dordtse Booten die ook het springend hert op het wapenschild voerden? Wie kan ons hier meer over vertellen?

Stuur ons een bericht. 

 


 

 Oproep 7.

Onder een hoofdje Sportieve Booten kunnen we de sportmensen een plaatsje geven op onze website.
Te denken valt dan bijvoorbeeld aan Klaas Boot, (1927-2003), turner en sportverslaggever. Ton Boot, basketballer en coach. Vincent Boot, jiu jitsu kampioen (Budo Stichting Boot Zwolle).
Wie heeft meer informatie over deze en andere Booten? Willen de sportieve Booten zelf contact met ons opnemen?

Stuur ons een bericht.

 


Oproep 6.

We vernamen de namen van een tweeling: Jacobus Boot en Johannes Boot, geboren in 1875 in Heemstede. Wie helpt ons met meer informatie over deze `Heemsteedse` Booten en hun voor- en nageslacht.

Stuur ons een bericht. 


Oproep 5.

Oproep_6

Deze foto verkregen we uit een nalatenschap. Zeer waarschijnlijk een Boot met zijn vrouw in Noordbevelandse of Schouwse klederdracht. Kent u dit knappe stel? Trek dan aan de bel.

Stuur ons een bericht.

 


Oproep 4.

Booth Eiland ligt aan de westkust van het Antarctisch Schiereiland in Antarctica. Ontdekt door een Duitse expeditie onder leiding van Dallmann in 1873-1874 en waarschijnlijk vernoemd naar Oskar Booth of Stanley Booth, of beiden, destijds leden van de Hamburgse Geografische Gemeenschap.
Informatie over Oskar Booth of Stanley Booth hebben we nog niet kunnen vinden. Wie helpt ons?

Ook in Hamburg vonden we een rozenkwekerij John Booth & Söhne, in 1795 opgericht door de Schot Jacob James Booth. Wie heeft informatie over deze personen Booth?

Stuur ons een bericht.

 


Oproep 3.

Oproep_5

Joffr. Catharina de Bruyn getrouwd met Joh. Boot.
Dit schilderij wordt toegeschreven aan Antonio Palamedes (1601-1673), die ook in Delft studeerde en schilderde.
Het opschrift luidt: "IOF. CATH. DE BRVYN. GEYTROVT MET IOH. BOOT. ADt"
Wie heeft informatie over Joh. Boot, Catharina de Bruyn, of Antonio Palamedes?

Antonie Palamedes was de zoon van Palamedes Stevensz. Zijn broer Palamedes was een bekende schilder van oorlogstaferelen. Hun broer Willem was kleermaker en huisbaas in Delft. Ze hadden nog 1 zus en allen nakomelingen.

Stuur ons een bericht.

 


Oproep 2.

Alexander Boot trouwde omstreeks 1297 in Haarlem met Lucretia van Baeckenes, ongeveer 20 jaar oud. Lucretia is geboren omstreeks 1277 in Haarlem. Zij wordt vermeld in een los artikel van NGV te Naarden-Vesting over de genealogie van Alexander Boot, dat zij met hem getrouwd was en dat zij 1 kind hadden genaamd Floris Booth, die later 3 dochters kreeg die allen jong gestorven zijn. Lucretia van Baeckenes droeg het wapen `van Bakenes`.
Kind van Alexander en Lucretia:
1 Floris Boot(h), geboren omstreeks 1299 in Haarlem.
Wie heeft informatie over Alexander Boot, Lucretia van Baeckenes, of Floris Booth?

Stuur ons een bericht.

 


 

 Oproep 1.

We hebben een aantal overzichten van Boot nageslachten rond Zaandam:
Jan Boot, geboren omstreeks 1630 rond Zaandam, mogelijk Westzaandam;
Jan Boot, geboren omstreeks 1630 rond Westzaandam, misschien dezelfde als hierboven;
Klaas Boot, geboren omstreeks 1665 rond Oostzaandam;
Jan Boot, geboren omstreeks 1735 rond Oostzaandam.
Mogelijk bestaan er verbanden. Wie kan ons hierbij helpen?

Stuur ons een bericht.

 

stuurlinks stuurrechts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.