bel

bel

bel

Joannes van der Boot

`D`oprechte tijd- en tijdreekenkunde`

15-04-2008

Van een bevriende relatie ontving de Stichting twee cd`s met de inhoud van een boek van Joannes van der Boot. Leermeester der Wis-konst tot Zierk-Zee Ao. 1737, gedrukt in 1742. Joannes moet in die tijd een groot geleerde geweest zijn. Nu zou hij zeker werken voor NASA of een dergelijk instituut. Het werk staat vol met wiskundige berekeningen en reeksen waar de doorsnee aardbewoner geen kaas van heeft gegeten. Daarom zal zijn berekening over het ontstaan van de aarde als zijnde een bewijs door velen oncontroleerbaar zijn.

Onze belangstelling gaat net zover, maar dan meer door middel van de zoektocht naar de mens van vroeger. Dit laat zich waarschijnlijk niet wiskunstig benaderen maar genealogisch. Van der Boot woonde in een omgeving waar de naam Boot algemeen voorkwam. Wij vragen ons af waar deze Joannes aan te koppelen is. Wie kan ons daar iets over vertellen?

Johannes_van_der_Boot

Misschien begrijpt u nu dat veel scholieren bij dit vak op school naar de vogeltjes zaten te kijken in plaats van naar de sterren. Verbazingwekkend is wel hoe men in die tijd aan de informatie kwam terwijl men slechts over primitieve observatie middelen beschikte.

Johannes_van_der_Boot.02

 

stuurlinks stuurrechts