bel

bel

bel

Peter Boot

`Mesotext: Digitised Emblems, Modelled Annotations and Humanities Scholarship`

 23-12-2009

Peter Boot, geboren in 1961, studeerde wiskunde in Leiden (1986) en neerlandistiek in Utrecht (2003). Hij werkte in de administratieve automatisering, gespecialiseerd in databasetechnologie. Sinds 2003 is hij verbonden aan het Huygens Instituut waar hij zijn proefschrift afrondde en werkt als consultant aan verschillende andere projecten.

Peter Boot promoveerde op vrijdag 20 november 2009 in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht op het proefschrift `Mesotext: Digitised Emblems, Modelled Annotations and Humanities Scholarship`. Daarin behandelt hij het gebruik van digitale annotaties in wetenschappelijke literatuur.

Geesteswetenschappers bestuderen primaire literatuur en schrijven secundaire literatuur. De centrale stelling van het proefschrift is dat digitale annotaties het mogelijk maken om interactieve connecties te leggen tussen de primaire en secundaire literatuur. Het laat zien hoe onderzoekers met behulp van elektronische hulpmiddelen annotaties kunnen maken bij de bronnen die ze bestuderen en hoe ze daarmee onderwerpen die ze interesseren kunnen modelleren.

Peter_Boot


Peter_Boot.02

Bronnen:
- http://www.huygensinstituut.knaw.nl/peter-boot-gepromoveerd
- http://igitur-archive.library.uu.nl/dissertations/2009-1104-200125/UUindex.html
- http://www.huygensinstituut.knaw.nl/boot

stuurlinks stuurrechts
.