bel

bel

bel

Willem Jan Boot

Biografie van Willem Jan Boot, bakker te Brouwershaven

24-05-2009

Opgenomen in de boekenkast: een kleine biografie over bakker Willem Jan Boot te Brouwershaven.
Drie kinderen en een kleinzoon schreven een kleine biografie over hun vader en opa, bakker Willem Jan Boot te Brouwershaven. Zijn leven werd gekenmerkt door hard werken, heel hard en heel veel. Weelde kende hij niet, wel tevredenheid. Ondanks zijn beroepsziekte waardoor hij een vinger moest missen en gekweld werd door pijn.

Na de evacuatie in de oorlog, terugkomend in de geplunderde bakkerij, bouwde hij een nieuw bestaan op. Niet meer als bakker maar als waterstaat-man. Men vroeg hem zijn pensionering wat uit te stellen om een bepaald werk af te maken. Hiermee stemde hij in, maar in deze periode werd hij ziek en overleed voor hij met pensioen kon gaan. Een leven van een Boot met veel tegenwind, maar geliefd bij zijn kinderen en kleinkinderen.

Willem_Jan_Boot

Met hartelijke dank aan Hans Boot.


Willem Jan Boot is geboren op zaterdag 30-05-1896 in Kerkwerve, zoon van Kornelis (Cornelis) Boot en Jacomijntje (Jacomina) bij de Vaate. Willem Jan is overleden op maandag 14-08-1961 in Zierikzee, 65 jaar oud. Hij is begraven te Brouwershaven. Beroep: bakker te Brouwershaven, later ook vermeld als transportarbeider en landarbeider. Willem Jan trouwde, 28 jaar oud, op vrijdag 01-08-1924 in Zierikzee met Anna Wilhelmina Kloet, 24 jaar oud. Anna Wilhelmina is geboren op dinsdag 17-10-1899 in Zierikzee, dochter van Maarten Olivier Kloet en Helena Fluijt. Anna Wilhelmina is overleden op maandag 13-12-1976 in Reimerswaal, 77 jaar oud. Zij is begraven te Brouwershaven.
Kinderen van Willem Jan en Anna Wilhelmina:

1 Cornelis Boot.
2 Helena Boot.
3 Jacomijntje Boot.
4 Maarten Olivier Boot.
5 Johannes Gerardus Boot.

 Klik hier voor de plaats in het overzicht.


Willem_Jan_Boot.02

Deze luchtfoto is van de bakkerij aan de haven van Brouwershaven, gelegen rechts van de zogeheten `Baanslop`. Hier zal een touwbaan met touwslagerij geweest zijn. Op een steenworp afstand van het standbeeld van Jacob Cats die ook in Brouwershaven is geboren.

Met hartelijke dank aan Willem J.J. Boot

 

stuurlinks stuurrechts
.