bel

bel

bel

Dordtse Boot(h)

Dordt-Eigen-Aardig

Met enige verbazing lazen wij dit krantenartikel uit `De Dordtenaar`. Waar wij al jaren naar op zoek zijn, staat hier zwart op wit: het Zeeuwse geslacht Boot zou afstammen van de Dordtse adellijke tak Booth. Maar is het ook juist? Wij probeerden in contact te komen met de schrijver van het artikel Jaap Bouman. Twee maanden later mochten wij nog geen reactie ontvangen en langs deze weg nodigen wij hem alsnog uit voor nadere uitleg.

Het artikel moet ongeveer van vóór 1991 zijn, veronderstellen wij, gezien het onderstaande. De in het Zeeuwse Bruinisse geboren Martinus Boot, sleepbootopvarende op de Rijn, bleek Marinus te heten, wat ons onderzoek enigszins vertraagde. Marinus Boot is geboren op woensdag 15-02-1899. Hij is overleden op zaterdag 04-05-1991 in Dordrecht, 92 jaar oud, zie ook het Zeeuwse parenteel.

De connectie van de Zeeuwse Booten met de Dordtse is nog steeds niet duidelijk. Er is wel een fout gemaakt in het boekje van mevrouw Lena van der Sluis-bij de Vaate uit Zierikzee, waarin zij deze geslachten onjuist met elkaar verbindt. Waarschijnlijk is de informatie uit het artikel ook hieraan ontleend.
De afbeelding van William Booth hierbij en de suggestie dat ook hij tot het Dordtse geslacht Booth kan worden gerekend is geen bewijs, maar naar onze mening ook afgeleid uit het boekje van mevrouw Van der Sluis-bij de Vaate.

Graag zouden wij horen en zien op welke feiten deze beschrijvingen gebaseerd zijn. Welke informatie heeft de schrijver ontvangen van de Hoge Raad van Adel? Misschien kan Jaap Bouman ons verder helpen?

Dordtse_Booth


Dordtse_Booth.02


 

Dordtse_Booth.03

 

stuurlinks stuurrechts
.