bel

bel

bel

Drie, van Rob

Stamboomboek

18-11-2010

Het boek wordt uitgegeven door Waanders Uitgevers in samenwerking met Teleac (NTR) en is geschreven door Rob van Drie, werkzaam bij het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG). In dit handboek voor de genealoog worden in vogelvlucht alle aspecten rondom genealogie uit de doeken gedaan. Elke startende genealoog zou met dit boek eerst kennis moeten maken om een inzicht te krijgen wat te doen en hoe te handelen wanneer men het genealogische pad wil gaan bewandelen. De samensteller Rob van Drie is zeer geslaagd in zijn poging de genealogie begrijpelijk te maken voor de beginneling.

Alle boeken van de Stichting, behalve de antiquarische, zijn na overleg gratis ter inzage. Wel tegen verzendkosten heen en retour.

Drie_van_Rob

Op 26 september 2010 startte het nieuwe tv-programma Verborgen verleden. Hierin gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. In elke uitzending doet een BN`er zelf onderzoek in archieven naar zijn voorouders. Monique van de Ven, Philip Freriks, Mei Li Vos, Gerard Spong, Carry Tefsen en Youri Mulder kwamen tot verrassende ontdekkingen.

In aansluiting op het televisieprogramma heeft Rob van Drie van het Centraal Bureau voor Genealogie een boek geschreven dat door Uitgeverij Waanders wordt uitgegeven: Stamboomboek - Verborgen Verleden. Het boek is een uitmuntende en goed toegankelijke inleiding op het doen van stamboomonderzoek en is hét nieuwe handboek voor iedereen die zich met familiegeschiedenis wil bezighouden. Het gaat uitvoerig in op genealogische bronnen, bronverantwoording en methode van onderzoek en mogelijkheden die internet biedt. 

stuurlinks stuurrechts
.