bel

bel

bel

Huis te Mijdrecht

Het Huis te Mijdrecht is een voormalig kasteel en ridderhofstad bij Mijdrecht, gemeente De Ronde Venen, in de provincie Utrecht. Het is niet duidelijk wanneer het gebouwd is. De exacte plaats is niet bekend, maar volgens oude kaarten stond het kasteel ten oosten van de huidige Nederlands-Hervormde kerk. Waarschijnlijk bevindt het zich onder de rondweg die langs de kerk loopt.

Huis_te_Mijdrecht

 Huis te Mijdrecht, anonieme tekening uit het ridderhofstedenboek van 1665

Everhard Booth is geboren op zondag 15-08-1638, zoon van Cornelis Booth en Digna van Wijkersloot. Everhard is overleden in 1714, 76 jaar oud. Functie: Raad Ordinaris in den Hove Provinciaal van Utrecht in 1674. Titel: Heer van Mijdrecht. Everhard:
(1) trouwde met Elisabeth Gerobulus. Het kerkelijk huwelijk vond plaats op vrijdag 18-06-1677 in Utrecht. Elisabeth is overleden op dinsdag 25-11-1681. Notitie bij Elisabeth: dochter van Johan Gerobulus van Berk.
(2) trouwde met Catharina Aletta Pels. Het kerkelijk huwelijk vond plaats op dinsdag 05-06-1685 in Amsterdam. Catharina Aletta is overleden op zondag 18-01-1711. Notitie: ze kochten samen de Ridder Hofstad van Mijdrecht. 


Klik hier voor meer informatie over de afstamming van Everhard Booth
Klik hier voor meer informatie op de website Wikipedia
Klik hier voor meer informatie op de website Kastelen in Utrecht
Klik hier voor meer informatie op de website Nederlandse Middeleeuwse Kastelen

stuurlinks stuurrechts

 

.